Ontdek nu zelf de Kracht van Clean Eating

Met het Gezonde Lifestyle Receptenboek kun je elke dag genieten van goede, lekkere gerechten en jezelf optimaal fit voelen. Je leert varieren en je ontdekt hoe je zoveel mogelijk de principes van Clean Eating hanteert en jezelf steeds gezonder en slanker maakt. Wat is Clean Eating? Dat is voeding die bestaat uit zoveel mogelijk natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. In plaats van de voorbewerkte producten uit de fabriek. Schoon eten is puur en heeft de maximale voedingswaarde.

Wat valt niet onder Clean Eating? Denk bijvoorbeeld aan een kant-en-klare pastaschotel uit het koelvak van de supermarkt. Deze maaltijd -als je het al zo kunt noemen- bevat onnodig veel vet, zout en andere smaakversterkers en chemische toevoegingen om de houdbaarheid te vergroten en te zorgen dat het eten er goed uitziet…

Voor je lichaam is zo’n kant-en-klaar maaltijd een slechte deal! Je krijgt in verhouding veel te veel calorieën en schadelijke voedigsstoffen zoals zout en chemicaliën binnen. En juist veel te weinig gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitaminen die je lichaam helpen fit en slank te zijn.

Nog andere voorbeelden? Ja! Wat te denken van de chocoladerepen die je in elke supermarkt, bij elk tankstation, in elke stationshal en op elke straathoek kunt kopen?

Als je erover nadenkt is het echt stom deze repen als tussendoortje te eten. Ze bevatten voornamelijk vet en suiker en nauwelijks voedingswaarde. Sommige mensen denken dat je er snel energie van krijgt, maar dat is echt onzin. Je bloedsuikerspiegel schiet korte tijd omhoog en daalt dan weer scherp, waarna je weer zin krijgt in iets zoets en juist minder energie hebt. In mijn Gezonde Lifestyle eBook leg ik uit hoe snelle suikers je lichaam uitputten en ziek maken.