Hoe Kan Ik Beginnen met Gezonder te Eten?

Ik zal het niet mooier maken dan het is… Je gedrag veranderen is een van de moeilijkste dingen die er is. Het is makkelijk om 1 dag gezond te eten, alhoewel je daar best moeite voor moet doen. Het is al iets moeilijker om een hele week gezond te eten, maar ook dat is te doen. Het wordt pas echt een uitdaging als je je voorneemt de rest van je leven gezond te eten… We horen je schrikken! Maar het is te doen…

Stap 1: Het begint met je Mindset

Hoe pak je het aan om gezonder te gaan eten en je voeding te plannen? Het begint met je mindset. Pak nog eens ons workbook erbij als je daar meer over wilt weten. Waarom wil je gezonder eten? Ga er even een uurtje voor zitten, zet een kookwekker op 5 minuten en schrijf alles op wat in je opkomt.

Doe de 5 minuten Mindset-oefening:

  • Stel je voor hoe je er over drie maanden uit ziet als je zo doorgaat met eten zoals je nu doet…
  • Schrijf op hoe je je dan voelt…
  • Schrijf op wat je nu kunt doen om je over 3 maanden slank, fit en gezond te voelen.

We weten natuurlijk niet waar je staat, maar als je bent zoals de meesten van ons dan wil je na deze gedachte-oefening graag gezonder eten… en beter voor je lichaam zorgen… je hebt maar 1 lichaam en over tien jaar is het misschien te laat. Begin nu, het is makkelijker dan je denkt!

Stap 2: Neem Nu Actie – de grote koelkastschoonmaak

Als je iets wilt veranderen in je leven is het cruciaal dat je meteen actie neemt en het niet alleen bij goede voornemens laat. In dit geval zou je kunnen beginnen met het schonen van je koelkast. Kijk er eens in en gooi alles weg waarvan je weet dat het niet gezond is, zoals bijvoorbeeld mayonaise, chocoladevla en die kant-en-klaar maaltijd. Doe het nu…

Stap 3: Ontwikkel je kennis – hoe eet ik gezond?

Als je het belangrijke voorwerk hebt gedaan weet je waarom je gezonder wilt eten. Je hebt jezelf aangetoond dat je serieus bent door meteen de koelkastschoonmaak te doen (en niks achter houden he icon wink Hoe Kan Ik Beginnen met Gezonder te Eten? ). Nu is het belangrijk kennis te ontwikkelen over gezond eten, zodat je echt je levensstijl kunt gaan aanpassen. Hier kan het Fit in 90 Dagen Receptenboek je bij helpen. Zoals het ook mijn Personal Training Clienten heeft geholpen.